Opskrifter

Her har vi et udvalg af de opskrifter, du kan finde i vores lille inspirations- og opskrifts brochure.

Køb online her

Jomfruhummer
Grillet eller ovnstegt

Ingredienser 4 personer:

16 ’flotte’ jomfruhummere
1 citron (skallen)
Salt/peber

Dild-mayonnaise opskrift

8 æggeblommer
2 tsk salt
2 tsk alm sennep fra Skagen Køkkenet
4 tsk æbleeddike
1 fl dildolie fra Skagen Køkkenet

Fremgangsmåde:

Rør dine æggeblommer sej med salt, tilsæt sennep og æbleeddike. Hæld derefter en tynd stråle olie i, under konstant omrøring. Smag til med salt og peber.
Køb dine jomfruhummere hos din fiskehandler. Der er mange måder du kan tilberede dine jomfruhummere på, -grillet, gratineret, stegt eller kogt. Vi anbefaler at skære dem tværs igennem, hvorefter du ligger dem med skallen mod grillristen eller mod bagepladen til ovnen. Drys med salt, peber, citronskal samt en af vore olier fra Skagen Køkkenet. De skal have  4-5 minutter på varm grill eller i ovnen på 190 grader. Serveres med friskbagt flute, hjemmerørt dild-mayonnaise og en lille salat.
Velbekomme …

Stegt jomfruhummer
– en fin lille forret

Ingredienser 4 personer:

8 ’flotte’ jomfruhummere
1 glas tomat- chutney fra Skagen køkkenet
2 spsk neutral olie fra Skagen Køkkenet
1 bdt frisk mynte
Skagen salt og peber
1 godt brød

Fremgangsmåde:

Køb dine jomfruhummere hos din fiskehandler. Vrid hoved og klør af, pil skallen af halen. Gem endelig både hoved, klør og skaller og kog en fiskesuppe eller en hummerbisque af det.
Anret din tallerken med vores tomat-chutney fra
Skagen Køkkenet –steg dine jomfruhummere i vores neutrale rapsolie fra Skagen Køkkenet på meget varm pande i 2-3 minutter, anret dem direkte på chutney’en og pynt af med friske mynteblade. Servér med friskbagt brød.
Velbekomme …

Stegte ’røgede’ kammuslinger
Med crumble

Ingredienser 4 personer:

8 stk flotte store kammuslinger
12 stk små carotter / gulerødder
1 pose rugbrøds flan fra Skagen Køkkenet
2 spsk lyngrøget olie fra Skagen Køkkenet
1 tsk havtorn salt fra Skagen Køkkenet
Smør/olie til stegning

Fremgangsmåde:

Køb dine kammuslinger hos din fiskehandler. Blanchér dine gulerødder et par minutter i vand og tag op (put dem gerne i en skål med vand og isterninger i, så stoppes kogningen). Knus dine rugbrødsflan – så har du din crumble. Kammuslingerne steges 1 min på hver side på meget varm pande i smør og olie. Anret gerne som på billedet eller som du ønsker.
Velbekomme …

Røget makrel
Med ’fransk’ kartoffelsalat

Ingredienser 4 personer:

4 stk røget makrel i alm str.
800 g kartofler
4 spsk neutral olie fra Skagen Køkkenet
1 sk grov sennep fra Skagen Køkkenet
1 tsk røget salt fra Skagen Køkkenet
Lidt frisk persille, estragon, løvstikke eller dild

Fremgangsmåde:

Køb din røgede makrel hos din fiskehandler. Kog dine kartofler. Når de er kolde skærer du dem i mundrette stykker og vender dem med neutral olie, grov sennep og røget salt, alt sammen fra Skagen Køkkenet. Vend gerne friske krydderurter i.
Velbekomme …

Røget laks
På kartofler

Ingredienser 4 personer:

600 g koldrøget laks
800 g kartofler
2 spsk grov sennep fra Skagen Køkkenet
1 tsk havtornsalt fra Skagen Køkkenet
1 fl tyttebær-vinaigrette fra Skagen Køkkenet
1 ps rugbrødsflan fra Skagen Køkkenet

Fremgangsmåde:

Køb din koldrøgede laks hos din fiskehandler. Kog kartoflerne – skær dem i ’tykke’ skiver, vend dem med grov sennep og anret dem evt. som på billedet. Drys med havsalt og spray med vinaigretten. Skær laksen i passende stykker og servér med rugbrødsflan.
Velbekomme …

Ceasar salad
Med skaldyr

Ingredienser 4 personer:

2 stk romainesalat
12 flotte jomfruhummere
8 kammuslinger
100 g god fast / halvtør ost (eks. Havgus)
2 dl lyngrøget olie fra Skagen køkkenet
1 spsk grov sennep fra Skagen køkkenet
2 stk ansjos filet
1 ps rugbrødsflan fra Skagen køkkenet
1 fl tyttebær-vinaigrette fra Skagen køkkenet
Peber/salt

Fremgangsmåde:

Køb dine skaldyr ved din fiskehandler. Dressingen røres ved at blende 1 spsk sennep, 2 ansjoser og ca 2 dl olie –smag til med peber/salt. Ordn dine jomfruhummere ved at tage skallen af og røve dem (tage den sorte streng ud der løber igennem den), så er de klar til stegning. Steg på hed pande – i ca. 1 min på hver side (afhænger self. af størrelsen). Kammuslingerne skal ligesom jomfruhummeren steges på hed pande og ca. 1 min på hver side. Salaten ordnes og anrettes, derpå ligges dine skaldyr, gerne lune. Dressingen dryppes ud over og osten rives med en tyndskræller (kartoffelskræller) ud over. Serveres med baguette eller rugbrødsflan. Velbekomme. Kan piftes op med tyttebær-vinaigrette –sæt flasken på bordet, så kan din gæst selv bruge spray’en.
Velbekomme …

Panna Cotta
Med havtorn

Ingredienser 4 personer:

0,5 l god dansk fløde
85 g sukker
½ stang vanilje
2 bl husblas
1 glas havtorn gelé
1 fl havtorn sirup

Fremgangsmåde:

Kog mælk, sukker og vaniljestang op, lad massen køle lidt af og sigt massen over det udvandede husblas. Hæld massen i glas, dessertskåle eller andet du ønsker at servere din panna cotta i. Du kan vælge om du ønsker at pynte din panna cotta i køkkenet eller om du stiller glasset og flasken ind på bordet, så gæsten selv kan hælde det over.
Velbekomme …

Jordbær
Med fløde og lakridsrod

Ingredienser 4 personer:

500 g danske jordbær
¼ l god dansk fløde
1 fl jordbær sirup fra Skagen Køkkenet
Evt. 1 stang lakridsrod

Fremgangsmåde:

Skyl dine jordbær, skær dem i kvarte. Hæld din jordbær sirup på en dyb tallerken, anret dine jordbær deri, riv en anelse lakrids-rod henover. Ved servering hældes fløden på.
Velbekomme …

Moët
Med jordbær

Ingredienser 6 drinks:

1 fl Moet
1 fl jordbær sirup fra Skagen Køkkenet
Champagneglas

Fremgangsmåde:

Hæld 5 cl jordbær sirup i et champagne glas, top op med Champagne og rør langsomt rundt med en lille ske.
Skål …